A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel és félretesszük.
A lisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, az élesztőt. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat és az egészet elmorzsoljuk. Végül mehet bele a tojásos tejföl. Összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, alaposan átgyúrjuk és kb. 20 x 30 cm téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk magokkal, és/vagy sajttal. Kb. 2 x 2 cm-es kockákra szeleteljük. (A kést nem húzzuk, hanem fentről lefelé nyomjuk, így szép formásak maradnak a kis kockák.)
Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percet sütjük, majd 210 fokon még 7 percet. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban sokáig eltartható. Finom, omlós sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.