A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle gyúrni. Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk, majd egy kis csillagformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon, hőlégkeveréssel, kb. 12 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Ez egy nagyon egyszerű sajtos recept, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.