Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, és összetörjük. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A gombát és a paradicsomot megmossuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A besamelhez felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet. Kisebb adagokban felöntjük a tejjel, habverővel elkeverjük, és felforraljuk. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a parmezán sajtot, és félretesszük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk, és összeforraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagyobb tűzálló tálat. Kibéleljük egy sor lasagne tésztával. Erre egy réteg besamel, egy réteg tészta majd egy réteg gombás szósz kerüljön. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta kerüljön, leöntve besamellel. Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben kb. 30 percig főzzük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 540 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.