Elkészítés: A lisztből egy keveset félreteszünk a nyújtáshoz, a többit összekeverjük a sütőporral, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint kis darabokban, a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. A málnalekvárt összedolgozzuk a marcipánnal és a pálinkával.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 18x25 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk. Rákenjük a lekváros masszát, és a hosszabbik oldala felől feltekerjük. A végeket kissé összenyomkodjuk, és a rudat 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztarudat kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és a sütőpapírra fektetjük. A sütőben 12-15 percig sütjük. Rácsra szedjük, kissé hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.