A lencsét kiválogatjuk, majd előző este beáztatjuk.
A szeletelt szalonnát ropogósra sütjük, majd kiszedjük a lábasból, és félretesszük. A kisült zsíradékra tesszük a lencsét, és a kisebb kockákra vágott zöldségféléket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a sót, a leveskockát, a babérlevelet, az egészben hagyott, keresztben kissé bevágott héjas vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, és puhára főzzük.
Besűrítjük a liszttel elhabart tejföllel, amely kellő sűrűségű legyen. Tálalás előtt kivesszük a hagymát, babérlevelet és a petrezselymet. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket. Tovább ízesíthetjük még tejföllel, citromlével, ha szükséges sózzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.