A lencsét megmossuk, kb. 2 órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát. Lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse addig elkészítjük a fasírtot.
Egy tálba tesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, beleütjük az egész tojást, a felaprított petrezselyem zöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, kinyomkodott kenyeret, majd jól összedolgozzuk. Vizes kézzel tojásnagyságú fasírtokat formázunk. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre kiszedjük, hogy az olajat felfogja.
A megfőtt lencsét berántjuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk a rántást, levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük felöntjük hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük. Elkeverjük, forraljuk. Mustárral és pár csepp ecettel vagy citromlével ízesítjük. Együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.