A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk. Ezután egy edénybe tesszük, és ráhelyezzük a felszeletelt füstölt tarja szeleteket.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és az apróra összevágott vöröshagymát. Felforraljuk, mérsékeljük a lángot, és puhára főzzük, majd óvatosan kivesszük a tarjaszeleteket, és tálalásig melegen tartjuk (a lencse gyorsan megfő, figyeljünk, nehogy túlfőzzük).
Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát, és kicsit hűlni hagyjuk. Pár perc után felöntjük a rántást a vízzel, majd simára keverjük. Ezután a puhára főtt lencséhez öntjük, hozzáadjuk a mustárt, és kevergetve besűrítjük a főzeléket.
Megjegyzés
Füstölt hússal összefőzve pedig még finomabbá tehetjük az amúgy is finom főzeléket. Én előfőzött füstölt tarjával főztem egybe, így egyszerre puhultak meg).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.