A lencsét néhány órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi sós vízben főni, hogy teljesen ellepje. Beletesszük a babérlevelet és vöröshagymát.
Olajat hevítünk, beleszórjuk a barna rizslisztet, az áttört fokhagymát és a pirospaprikát, majd kicsit megpirítjuk. A rántásra a lencse főzőlevéből öntünk egy keveset, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Megfűszerezzük borssal és kurkumával, belekeverjük a tejfölt és kiforraljuk. Amikor megpuhult a lencse, hozzákeverjük az előfőzött és lecsepegtetett csicseriborsót.
Tálalásnál kivesszük a babérleveleket, és csilipehellyel díszítjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A CSICSERIBORSÓS LENCSEFŐZELÉK
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.