A málnát átválogatjuk, és egy lábosba tesszük. 3 dl vízzel felöntjük, és kis lángon 10-15 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. Akkor jó, ha a gyümölcs kissé összetörik. Ezután hozzáadjuk a levendula lecsipkedett virágait, és 30 percig pihentetjük.
Burgonyanyomóval alaposan összetörjük a málnás-levendulás keveréket. Gézkendőre kanalazzuk, majd egy tál fölé akasztva néhány óra vagy egy egész éjszaka alatt lecsöpögtetjük.
A kicsepegett lét lemérjük, és 1 dl-enként hozzáadunk 5 dkg cukrot. Állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a cukor meg nem olvad. Azután felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és a szörpöt 10 percig főzzük. Tiszta üvegbe töltve hagyjuk kihűlni. A hűtőben tároljuk!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.