A linzercsillag tésztájához a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a magjait. A lisztet egy tálban elvegyítjük a sütőporral, a vaníliavelővel, a sóval és a nádcukorral. Hozzáadjuk a tojást és a margarint, majd robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk.
A tésztából lisztezett felületen két kb. 20 x 10 cm-es lapot nyújtunk, majd sütőpapíron a fagyasztóba tesszük 10 percre. Ezután kb. 2 mm vékonyra hengereljük. Mindkettőből kivágunk 36 db kb. 5 cm-es csillagot, és az egyik adag közepét kiszúrjuk.
A linzereket sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tepsinként kb. 10 percig.
A töltelékhez a ribizlizselé felét felforraljuk, majd kissé lehűtjük. Összeragasztjuk vele a lyukas, valamint a tele kekszeket, és megszórjuk a porcukorral. A maradék ribizlizselét 1 ek vízzel együtt felforraljuk, és rövid hűtés után a csillagok közepébe kanalazzuk.
Megjegyzés
Könnyebb összegyúrni a tésztát, ha hidegek a hozzávalói.
A természetes borkő alapú sütőpor foszfátok helyett nátront tartalmaz, ami enyhébb az általános sütőporhoz használt kelesztőanyagoknál. Az ilyen sütőporral készített tésztákat jobban tolerálják a máj-, epe- és gyomorpanaszokkal küszködők. Bioboltban kapható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.