A pászka felét apróra törjük (nyújtódeszkán vagy géppel). A másik felét langyos vízben beáztatjuk, maj 15 perc után kicsavarjuk.
A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk.
A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az áztatott pászkát, a pirított hagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A tojásfehérjét kevés sóval habosra verjük, majd két részletben hozzákeverjük a masszához. Végül belekeverjük az aprított pászkamorzsát is. A tálat lefedve 15 percen át pihentetjük a hűtőben.
A masszából kis golyókat formázunk, és forró, sós vízben kifőzzük. Levesbetétnek is nagyon finom, és persze sült húsok mellé is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.