A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg a tojássárgája kissé kifehéredik. Ekkor apránként hozzácsurgatjuk a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony tűzön feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik – nem szükséges felforralni. Végül lehűtjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. (Az a jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.)
Ezután egy gyorsító trükköt alkalmazunk, amihez egy vízforralóban vizet forralunk, majd a kemény, felvert tojásokat ezzel a felforrt vízzel vékony sugárban csurgatva leforrázzuk. (Ettől a hőkezeléstől a tojások fehérje teljesen megfő, szépen keményedik, és a víz tetején marad.) Kanállal remekül adagolható, formázható és nem kell attól tartanunk, hogy a vízben főzéskor szétesik.
Az így kapott habgaluskákat kínáljuk a kihűlt madártej tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.