A madártej szelet tésztájához tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként hozáadjuk a xilitet. Két részletben beleszitáljuk a lisztet, és finoman beleforgatjuk a habba. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegíett sütőben, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, munkalapra borítjuk, a papírt lehúzzuk, a tésztát pedig egy sütőpapírral borított tálcára visszafordítjuk.
A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük a xilittel, a liszttel és a vaníliával, a tejjel lassan sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a xilittel. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekeverjük a vajas krémbe, és a tésztára simítjuk.
A tejszínt keményre vertjük a xilittel, és beborítjuk vele a süteményt, majd villával bordákat húzunk bele.
A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgatjuk. A másnapi fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Aki nincs hozzászokva kizárólag Xilittel készült süteményhez, keverje esetleg nádcukorral, mert kellemetlen utóhatást (felfújódást) okozhat az elsőre bevitt nagyobb mennyiség!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.