Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A kifliket felkarikázzuk kb. 1 cm vastag darabokra.
A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és a vaníliás cukrot feloldjuk benne, majd hozzáadjuk a olvasztott vajat vagy margarint, valamint a tojások sárgáját.
Az almákat meghámozzuk, 8 gerezdre vágjuk és vékonyra szeleteljük, majd egy serpenyőben kicsit megpároljuk, citromhéjjal és fahéjjal ízesítve. Kihűtjük.
A kiflik felét lerakjuk az előkészített tortaformába, és kanállal adagolva meglocsoljuk a tejjel. Nem kell teljesen eláznia, de minden darab kapjon nedvességet! Rászórjuk a cukorral összekevert darált mákot. Befedjük a kiflikarikák másik felével, amit szintén meglocsolunk tejjel.
A párolt almát és a sárgabarackot a kifli tetejére terítjük, amit megszórunk a durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15-18 percig sütjük (alsó-felső programmal), majd kivesszük a süteményt, és 170 fokra mérsékeljük a hőt, és az ajtót kicsit nyitva hagyjuk, hogy hűljön.
A sütemény tetejére ráterítjük az időközben keményre vert tojáshabot, és a sütőbe visszatolva, a habréteg enyhe barnulásáig tovább sütjük. Ízlés szerint langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.