Elkészítés: A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megdinszteljük. Beletesszük az aprított fokhagymát, majd a kisebb kockákra vágott vagy ledarált húst. Ha a hús megpirult, hozzáadjuk a széttépkedett kolbászhúst, majd tovább pároljuk fedő alatt. Ha a levét elfőtte, 1-2 dl vízzel pótoljuk. Megfőzzük kb. 15-20 perc alatt.
Ha kész, aprítógépben kicsit ledaráljuk az egészet. Ha darált hússal készítjük, akkor nem muszáj ez a művelet, de picit azt is megdarálhatjuk, hogy simább, homogénebb legyen, a végeredmény szebb lesz.
Lereszeljük a sajtot, a palacsintatésztát kikeverjük. A palacsintákat nagyra sütjük, mert később a tepsiben palacsintánként fogjuk rétegezni. A palacsintákat vastagabbra süssük a szokásosnál és ennél a receptnél egyáltalán nem baj, ha a hő hatására megbarnul ill. pöttyök jelennek meg rajta. Ez a mennyiség 6 lapra elég egy kis méretű tepsiben.
Ahogy sütjük, úgy rétegezzük a tepsiben: 1 réteg palacsinta, rá egy adag töltelék elsimítva. A töltelékre szórhatunk még plusz sajtot, így még finomabb. A legfelső palacsintát megkenjük tejföllel, majd megszórjuk kis petrezselyemmel és a sajttal.
Betoljuk a forró sütőbe, és összesütjük fél óra alatt. Hasábburgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.