A kifliket felkarikázzuk. A tejet összemelegítjük a cukrokkal, majd a kiflikre öntjük. Rászórjuk a mákot, ráreszeljük a citrom héját, és alaposan összekeverjük.
A krémhez egy kisebb edényben csomómentesre keverjük a tojássárgákat a cukrokkal, a liszttel és a vanília kikapart magjával, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és alaposan elkeverjük. Alacsony lángon sűrűre főzzük a krémet.
Egy 12 lyukú muffinformát kibélelünk papírkapszlival, elosztjuk benne a mákos kiflit, majd rákanalazzuk a krémet. A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréssel. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A habot a muffinokra kanalazzuk, és a sütőbe toljuk kb. 15 percre. A muffinokat a formában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.