A vaníliarúd kikapart magjait és a megmosott, szárazra törölt narancs lereszelt héját a tejhez adjuk, aztán meglangyosítjuk. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd felöntjük a tejjel. Ezután felforraljuk, és kevergetve besűrítjük.
Négy kisebb hőálló tálat kivajazunk, majd elrendezzük bennük a kalács szeleteket. Megszórjuk mindet a porcukorral összekevert mákkal, majd meglocsoljuk a tojáskrémmel. A tetejükre vajat csípkedünk, aztán 170 fokra elomelegített sütoben 15 percig sütjük. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihulni.
Csomómentesre keverjük a mascarponét a narancslekvárral, a likörrel, a mézzel és a kemény habbá vert tejszínnel. Meghintjük a gubákat a porcukorral és némi reszelt narancshéjjal, majd a mascarponekrémmel kínáljuk.
Megjegyzés
A mini mákos gubákat fehér csokis mártással is kínálhatjuk. A guba tetejét egyébként mini habcsókokkal is díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.