A tejet felmelegítjük (de nem forraljuk), majd ráöntjük a porcukorral elkevert mákra.
A kifliket ujjnyi karikákravágjuk, majd a mákos tejbekeverjük. Jólösszenyomkodjuk, hogy magukba szívják a tejet és megpuhuljanak. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a megpuhult, beáztatott kiflikhezkeverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbáverjük, ésóvatosan hozzáforgatjuk.
Kivajazzuk a hőálló kerámia szufléformákat, majdbelekanalazzuk a keveréket.180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A sodóhoz a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel. A tejet felmelegítjük, lehúzzuk a tűzről, majd apránként kanalazva, folyamatos kevergetés mellett a tojásos keverékhez adjuk.
Visszateszük a tűzre, és alacsony lángon addig főzzük amíg besűrűsödik (kb. 5 perc). A frissen sült mákosguba szuflét a vaníliasodóval leöntve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.