Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a tojást, az olajat, egy csipet sót, 3 evőkanál meleg vizet. Alaposan összedolgozzuk, cipót formázunk belőle, megkenjük olajjal, fóliába tekerjük, és meleg helyen legalább 30 percig pihenni hagyjuk.
Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát vékony szeletekre vágjuk, és citromlével megcsepegtetjük. Felforrósítunk 4 dkg vajat, megpirítjuk benne a mákot és a zsemlemorzsát. Hűlni hagyjuk. Tiszta abroszt terítünk az asztalra, meghintjük liszttel, a közepére tesszük a tésztát, és kissé kinyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, megcsepegtetjük vele a tésztát, és óvatosan kézzel kinyújtjuk-húzzuk. A vastag széleket letépjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A mákos-morzsás tölteléket szétosztjuk a tésztán úgy, hogy körös-körül 3 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt megkenjük vajjal. A töltelékre szórjuk az almát, a fahéjat, a cukrot és a mazsolát. A széleket felhajtjuk, és az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát. A tepsit kikenjük, rátesszük a rétest, megkenjük vajjal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Tejszínhabbal körítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.