Elkészítés: Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és vékonyan megkenjük a teljes mennyiségből elvett margarinnal. A maradék margarint felolvasztjuk, hagyjuk nem teljesen kihűlni. A barackokat megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk, és magházukkal lefelé, körkörösen a formába rakjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, majd robotgéppel 2 percig magas, aztán közepes fordulatszámon habosra-keményre verjük (8-10 perc!). Összevegyítjük a lisztet a mákkal és a sütőporral, több részletben a tojásos krémhez adjuk. Ezután belereszeljük az alaposan megmosott-megsikált citrom héját, végül apránként, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a kihűlt, de még folyékony margarint. A masszát a barackok tetejére, a formába öntjük, és középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük (tűpróba!).
Kivesszük a tortát a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, majd meglazítjuk, és leemeljük róla a karikát. A tetejét megszórjuk 1 evőkanál porcukorral, ráborítunk egy méreténél valamivel nagyobb sütőpapírlapot, aztán a tortarácsot, és határozott mozdulattal megfordítjuk. Azonnal leemeljük róla a fém tortalapot, majd lehántjuk a sütőpapírt.
2 evőkanál vízzel felforrósítjuk a baracklekvárt, szitán áttörjük, belekeverjük a pálinkát (kihagyható), megkenjük vele a torta tetejét, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor lapos tálra csúsztatjuk, és mentabóbitával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.