A rizst 1 ek zsíron megpirítjuk, rádobjuk az aprított petrezselymet, sózzuk, kevés színes borssal megszórjuk. Másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, lefedjük és betoljuk a 175 fokos sütőbe, kb. 30 percre. Félidőben átkeverjük.
Egy mély serpenyőben a vékonyra szeletelt, és a tetején bevagdosott szalonnát 3 ek zsiradékban ropogósra sütjük. Megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, és a forró zsiradékban kisütjük. Ha keverjük a hagymaféléket akkor külön süssük a lilát és a vöröset! A lila előbb ég meg.
Kisujjnyi vastagra szeleteljük a májat. Ha nem kapunk jó vastag májat, akkor átlósan, 45 fokos szögben tartva a kést átlósan szép szeleteket vágunk. Színes bors, kis só és liszt keverékébe forgatjuk, és azonnal kisütjük a füstös, hagymás zsiradékban. Csak annyit sózzunk meg, amennyi egyszerre belefér a serpenyőbe! Ha a máj nem ereszt levet, általában jó is már. Tálalásnál a rizst, a hagymakarikákat és a májat egy tányérra rakjuk, és beborítjuk az egészet a kakastaréjra sült szalonnaszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.