Elkészítés: Egy közepes tálban a puha margarint a többi hozzávalóval jól összegyúrom, és fél órára beteszem a hűtőbe. Ez idő alatt a 28 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, a sütőt bekapcsolom 170 fokra, és elkezdem az ananászt és a mangót karamellizálni.
A gyümölcsöket meghámozom és kisebb kockákra vágom. Az ananász középső fás részét eltávolítom. Egy nagyobb serpenyőben a cukrot karamellizálom, erre szórom a gyümölcsöket és a vaníliás cukrokat. Elég nagy lángon csinálom, a karamell össze is tapadhat, de a gyümölcs levében később felolvad. Akkor van készen, ha a leve teljesen elpárolgott, és csak a csillogó gyümölcskockák maradnak meg. Lehúzom a serpenyőt, és hagyom kihűlni.
A hűtőben pihenő tésztát kiveszem, a tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, erre kerül a tészta, szépen elsimítva, majd betolom a sütőbe, és kb. fél óra alatt megsütöm. Amíg sül a süti, nekikezdek a kókuszkrémnek:
A kókuszreszelékből, tejből, kókusztejből cukorból és tejszín ízű pudingporból pudingot főzök, és hagyom kihűlni. A lapzselatint kevés hideg vízbe beáztatom, ha megdagadt, akkor kiemelem, és kevés meleg vízben hagyom felolvadni, majd egy nagyobb keverőtálba teszem, ahova előtte a mascarponét, a tejfölt és a porcukrot mind beleraktam, és keverőgéppel jól kikeverem, végül hozzáforgatom a kihűlt kókuszos pudingot is.
A habtejszínt a cukorral géppel kemény habbá verem, majd a vége felé hozzászórom a habfixálót is, és ezzel még keverem egy kicsit. Ezt a tejszínhabot adom hozzá az előbbiekben összekevert kókuszos mascarponés krémmel. Hát nem lett kis adag. :) A hűtőbe teszem vissza, felhasználásig.
Ez alatt a fél óra alatt megsült a sütemény alja, úgyhogy kiveszem a sütőből, a karimát leveszem róla, és 3-4 evőkanál baracklekvárral megkenem a tészta tetejét, és hagyom kihűlni.
A torta összeállítása: A kihűlt tésztát - mivel holnap visszük el - én rögtön a tortatartó aljába teszem bele, e köré kerül az állítható krémkarima. Ez jobb, mint a saját karimája, mert szorosabban lehet vele összefogni a krémet, illetve még magasabb is. A kókuszos mascarpone krém felét belekanalazom a formába, elsimítom, majd egy maréknyi karamellizált gyümölcsöt szórok rá. Ezt befedem a krém másik felével, és ezt is szépen elsimítom. A tetejére kerül az összes ananász és mangó, amit szintén elrendezgetek rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.