Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mascarponés mokkatorta fehércsokival recept
recept
Mester

Mascarponés mokkatorta fehércsokival

90 perc
0 adag
Megfizethető
2011. 06. 27.

Elkészítés

Elkészítés: Először a tésztát készítem el, mert a krémet hidegen keverem össze. Mivel nem szükséges, hogy a tészta könnyű piskóta legyen, mert akkor a krémtől hamar elázik, így egy kevert tésztát készítek. Semmi hókuszpókusz, veszek egy nagyobb tálat, bele a puha margarin, az egész tojások, a cukor, a kakaópor, az instant kávé, csipet só, a tej, és géppel jól kikeverem, ez kb. 4-5 percet vesz igénybe. Ezután beleszitálom a lisztet, és a sütőport is hozzáadom.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A 28 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, erre öntöm rá masszát, majd betolom a sütőbe, és fél óra alatt készre sütöm. Persze ellenőrzöm egy hegyes késsel (vagy ami éppen a kezembe akad), hogy megsült-e mindenhol.

Kiveszem, a karimát leválasztom róla, kiborítom, és lehúzom a sütőpapírt róla. Hűlni hagyom és elkészítem a krémet.

A krémhez először főzök 1 dl presszókávét, jó erőset, és ebben oldom fel a 2 evőkanál instant kávét, és kevergetve a fehér csokit is. Hozzáadom a rumot vagy rumaromát.

A lapzselatint hideg vízbe áztatom, majd kiveszem, és a kávés elegyhez adom, de fél percre a mikróban megmelegítem. Nem szabad forralni, de azt szeretném, ha a zselatin feloldódna.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, majd ebbe lassan, keverés közben belecsurgatom a kávés elegyet, végül a mascarpone krémet is hozzáadom, és keverek rajta egy keveset. Ha szép sima a krém, akkor beteszem hűlni a hűtőbe.

A fehér csoki másik felével díszítek majd. Nagyon kevés tejszínt adok a fehér csokihoz, a mikróba fél percre beteszem olvadni, majd egy zacskónak lecsippentem a sarkát, és belekanalazom az olvadt csokit. Sütőpapírt teszek az asztalra, és pöttyöket nyomkodok rá, ami reményeim szerint megdermed majd. Nem szabad sok tejszínnel hígítani, mert nagyon puha lesz, és akkor már nem szedhető le a papírról. Beteszem a hűtőbe a fehér csoki pöttyöket dermedni.

Összeállítom a tortát: a tészta köré visszateszem a karimáját, de ha van, akkor egy állítható karima még jobb, mert az magasabb is, és jobban össze lehet szorítani. Belekanalazom az összes krémet, szépen elsimítom a tetejét. Beteszem ezt is dermedni a hűtőbe.

Fél óra múlva kellően megdermedt a krém, így leválasztom a krémkarimát. A tetejére a hűtőből kiveszem a fehér csoki pettyeket, tovább díszítem csokivirágokkal, és reszelek is rá egy kevés csokit is.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta recept
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.