A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, az őrölt fahéjat, az őrölt szegfűszeget, a gyömbért, a reszelt citromot, a citromlevet, a tojásokat, a szódabikarbónát, porcukrot, és végül a lisztet, és egy tálban összekeverjük, majd kézzel átgyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára a hűtőszekrényben pihentetjük.
Felhasználáskor egy-egy nagyobb darabot kiveszünk belőle, és kb. 3mm-esre nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben 170C-fokon kb. 10 percig sül.
Ha nem akarjuk díszíteni, akkor lekenhetjük tojással a sütés előtt. Ha mázzal akarjuk díszíteni nem kell rá tojás, mert a tojástól egy kicsit púposabb lesz , és így a máz is lecsoroghat róla, illetve nem tapad meg kellően. Ha kihűl, akkor lehet díszíteni. A díszítő mázhoz összekeverjük a tojásfehérjét, a cukrot és a citromlevet, majd addig habosítjuk, ameddig fényes, és kemény masszát kapunk. Ezzel díszítjük a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.