Elkészítés: 1. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk a fehérborba. A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Egy tortaformát vagy sütőtepsit sütőpapírral kibélelünk.
2. A túrót, a tejet, az olajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a felét a túrós masszához adjuk, elkeverjük. A maradékot sima felületű asztalra vagy gyúródeszkára szórjuk, és a közepére tesszük a tésztát. Hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, a kandírozott narancshéjat és a mandulát, és kézzel összedolgozzuk.
3. Ha szép egynemű már, elfelezzük, és 2 rudat formázunk belőle. A két rudat összesodorjuk, karikát formázunk belőle, majd beletesszük a tortaformába, vagy átemeljük a tepsire.
4. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
5. A baracklekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, és egyenletesen bekenjük vele a kalács tetejét, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.