A medvehagymát megmossuk és feldaraboljuk. A sonkát megfőzzük, felszeleteljük, majd kis kockákra vágjuk. Az élesztőt kicsi tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.10 tojást keményre főzünk.
A lisztet a sóval összekeverjük. A 3 tojás fehérjét habbá verjük, a sárgáját félrerakjuk. A lisztes keverékbe az olajat és a langyos tejet beleöntjük. Elvegyítjük a habbal és a felfutott élesztővel. Az összegyúrt tésztát rögtön téglalappá nyújtjuk, nem kell keleszteni.
A medvehagymát pici olajon megpirítjuk. Rátesszük a sonkát, egy kicsit összefőzzük. Közben a főzőtejszínt 1 tojással és 1 ek. liszttel összekeverjük, majd a sonkára öntjük, és megszórjuk a 10 dkg reszelt sajttal. Megvárjuk hogy forrjon, és rányomjuk az 1 gerezd fokhagymát is. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
A téglalap hosszabb oldalára sorba rakjuk a tojásokat, oldalanként 5-5 tojást. Ráhajtjuk a szélét, így kapunk 2 dudoros oldalt. A két rövidebb szélét is kicsit felhajtjuk és az így kapott hosszúkás árokba halmozzuk a tejszínes krémet. A tésztát megkenjük a kimaradt tojássárgájával.
180°-ra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.