Elkészítés: Egy nagyobb tálban a puha margarint elmorzsolom a liszttel, majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot és összegyúrom. A tészta ekkor még egy kicsit ragad.
Egy közepes méretű tepsibe belenyomkodom a fele mennyiségetm és 180 C fokon elősütöm, kb. 12 perc alatt.
Ezután kiveszem, megszórom zsemlemorzsával, de csak vékonyan, ráterítem a lecsepegtetett meggyet, meghintem dióval, fahéjjal, cukrokkal, majd a másik fele tésztát egy kicsit meglisztezem, hogy nyújtható legyen, kinyújtom, és ráterítem a meggy tetejére.
Felvert tojással lekenem, a leesett tésztákból meggy formát és leveleket formázok, majd ezeket is lekenem a tojással.
Az egésznek a tetejét több helyen megszurkálom egy késsel, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repessze meg a tésztát.
Addig sütöm, amíg szép közepesen barna nem lesz a teteje. Hagyom kihűlni, és csak utána szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.