Elkészítés: A tésztához a marcipánt lereszeljük. A szobahőmérsékletű vajat kevés só, cukor és vaníliás cukor hozzáadásával krémesre habosítjuk. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, és tovább keverjük. A lisztet és a mákot összekeverjük, a vajkrémünkhöz adjuk, belekeverjük a marcipánt, az így kapott tésztánkat visszahígítjuk egy kis tejjel.
A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsiben elterítve, előmelegített sütőben 165°C légkeverésen, 8 perc alatt, készre sütjük. Sütés után tetszőleges formával kiszaggatjuk a tésztát. Olyan formát vagy tepsi méretet használjuk erre a feladatra, amibe a krémet is bele tudjuk önteni, hisz formával együtt kell dermednie.
A meggyes joghurtkrémhez 50 dkg meggyet pürésítünk. A zselatinlapokat hideg vízben puhítjuk. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a mascarponéval kikeverjük, ehhez adjuk a meggypürét. A tejszínhabot felverjük, ebből 25 dkg-ot a meggykrémbe keverünk. Ehhez még hozzá kell kevernünk a felpuhított, majd felolvasztott zselatint, az olvasztásához nagyon kevés főzőtejszínt használjunk. Ha kész, a zselatint is belekeverjük a meggykrémbe.
A kiszaggatott tésztaalapokat a szaggatóformával együtt tálcára helyezzük, az alját akár fóliával is körbetekerhetjük, hogy a krém ne folyjon ki, belekanalazzuk a krémet, gondosan elsimítjuk, a tetejére a maradék tejszínt egyenletesen elkenjük, és mehet a hűtőbe, dermedésig.
Amikor megdermedt, a formákat eltávolítjuk, a tortácskákat a maradék meggyel és mákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.