A római tálat beáztatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, a dióval és a tojásokkal. Több részletben hozzáadjuk a tejet, és simára dolgozzuk. A masszát a citromhéjjal ízesítjük.
A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk. A kissé kinyomkodott gyümölcsöt megszórjuk egy kevés fahéjas cukorral és megöntözzük a likőrrel. Jól összekeverjük, és a masszába forgatjuk.
A lecsepegtetett római tál aljára és oldalára vajforgácsokat helyezünk. Rátöltjük a gyümölcsös tésztamasszát, és ráforgácsoljuk a maradék vajat. A nyitott tálat a hideg sütő középső részébe toljuk, és a felfújtat 200-220 fokon kb. 60 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a porcukorral, és azonnal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.