A mentaleveleket a cukorral együtt egy tálkában evőkanál hátával vagy mozsárban szétnyomkodjuk.
A keveréket üvegkancsóba tesszük, és jó sok tört jeget teszünk rá. Megöntözzük a citrom- vagy a lime- és a grépfrútlével, majd felöntjük a tonikkal.
Végül az egészet óvatosan összekeverjük, és mentalevéllel, valamint citruskarikákkal díszítjük.
Megjegyzés
Ezt az egyszerre édes és fanyar nyári italt szabadtéri étkezések alkalmával kínálhatod. Partira feldobhatod némi alkohollal, pl. néhány csepp tequilával, fehér rummal vagy vodkával.
forrás: Joanna Farrow (szerk.): Zöldfűszerek a konyhaművészetben, Jószöveg Műhely Kiadó, 2005 / átdolgozva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.