A tejben elkeverjük a sót, a pirospaprikát, a borsot, a morzsolt oregánót és a fokhagymaport. A megtisztított, felkockázott csirkemellet a keverékbe forgatjuk, és lefedve legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.
A húskocákat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk. Grillserpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, és forgatva megsütjük rajta a nyársakat.
A pitához összekeverjük a lisztet, az instant élesztőt, a sót és az olajat. Kis adagokban hozzáadunk 1,5 dl vizet, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Ezután meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1,5 cm vastagra, és egy müzlistállal 12 db kört kiszúrunk belőle. Azokat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. A pitákat a 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 percig sütjük az egyik oldalukat, vagy addig, amíg felpúposodik. Ezután konyhai fogóval megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is kb. 3 perc alatt megsütjük. Tálalásig konyharuhával letakarjuk.
A tzatzikihez összekeverjük a joghurtot a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt uborkával, az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével, a sóval, a borssal és a felaprított mentával. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A nyársakat ezzel, valamint a pitákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.