A mexikói zöldségkeveréket a vajon, kevés víz és só hozzáadásával puhára pároljuk. Víz ne maradjon alatta.
Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből a borsból, a sóból és a citromléből elkészítjük a mártást.
A zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldjuk, felmelegítjük.
Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzáadjuk.
Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá fóliát tehetünk, úgy könnyebb lesz kiszedni.
A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba). Ezután beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát, végül befedjük a sonkával. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.
Megjegyzés
Családi ünnepek, szilveszter, húsvét alkalmából szoktam készíteni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.