1. A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítve lehűtjük.
Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal bő hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finomra-pépesre vágjuk
A tojásokat meghámozzuk, „deréktájban”, körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket . Aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. Sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük.
A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, frissen reszelt szerecsendióból egy csipetet, sót és borsot, habosra keverjük.
10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük , és a tojásfehérje alapba töltjük. Egy dobozba tegyük lefedve tálalásig hidegen tartjuk.
Tálaláskor megmossuk és szárazra lapogatjuk a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, ketté szeljük. A töltött tojásokat szép színes lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával díszítjük, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomfelekkel. Előételként kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.