Elkészítés: A pác elkészítésével kezdjük: egy kisebb műanyag edényben összekeverjük a (kevés) borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, fokhagymaport (vagy aprított fokhagymát), mézet, citromlevet és 2-3 kanál olajat. Ha a méz nem elég puha, kicsit melegítsük meg, hogy teljesen kenhető, de a fűszerektől sűrű, ragadós pácot kapjunk. A filézett csirkemellet vastagabb ujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk.
Egy teflonos serpenyőben 1 nagy evőkanálnyi zsírt felhevítünk, és ráfektetjük a húsdarabokat. Kis tejet öntünk alá, és addig sütjük, míg teljesen át nem fehéredik, puhulni nem kezd. Ezután ecsettel megkenjünk a húsdarabokat a páccal, forgatva sütjük, közben kenegetjük egészen addig, míg el nem fogy a pác, és a hús is teljesen átsül, megpirosodik.
A franciasalátához az apróra szelt répát és krumplit, valamint a borsót enyhén sós és cukros vízben puhára főzzük/pároljuk. Ha kész, leszűrjük, hűlni hagyjuk. 4 db tojást keményre főzünk, ezt is apró darabokra vágjuk. A csemege uborkát és az almát is felaprítjuk, majd egy nagy műanyag tálban összekeverjük mindet.
Egy kis pohár tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük kevés borssal, sóval és 1 evőkanál fehérborral. Jól összekeverjük, a zöldségekre öntve összeforgatjuk, majd hűtőbe tesszük.
A hagyományos módon tükörtojást sütünk kevés zsiradékon, sóval, ételízesítővel meghintjük, és ízlés szerinti keménységűre sütjük.
A 3 összetevő nagyon finom együtt, mindenkinek ajánlom! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.