Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, majd hozzáadjuk a felvert tojást, az olajat és a vaníliás cukrot, és az egészet csomómentesre dolgozzuk.
A fánksütőt 160-165 fokra előmelegítjük, majd az alsó és felső lapot is vékonyan megkenjük olajjal. 2/3 részig megtöltjük a kikevert tésztával, és kb. 8 percig sütjük, vagy amíg a tészta teteje nyomásra rugalmassá nem válik. A formából hurkapálcika segítségével könnyen kiszedhetjük.
A csokikrémhez gőz felett felolvasztjuk az étcsokit, hozzáadjuk a kókuszkrémet, és az egészet összemelegítjük. Az elkészült fánkokat a csokikrémmel megkenve vagy megtöltve tálaljuk.
Megjegyzés
Elektromos fánksütővel gyorsan és egyszerűen készíthetünk sütit. A fánk tetejét cukorral vagy fahéjjal szórhatjuk, és megtölthetjük krémmel vagy mázzal. Csokikrém helyett ananászos tök- és cukkinidzsemet is adhatunk.
2,5 dl-es csészét használjunk a méréshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.