A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézes piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a vaníliaaromát, és a szódabikarbónával elkevert liszttel simára keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot. A csokis piskótával ugyanígy járunk el. Külön-külön kivajazott tortaformába töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd amikor elkezdett forrni, beleszórjuk a csokit, és a tűzről levéve addig keverjük, amíg az el nem olvad. Amikor kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, és hűtőszekrénybe helyezzük.
A vajkrémhez először kikeverjük a vajat szép simára, majd apránként beleszitáljuk a porcukrot, és minden adagnál újra és újra simára keverjük. A végén hozzáadjuk a tejet, és ezzel is kikeverjük. Ez kb. 30 percet vesz igénybe.
A csokis piskótát kettévágjuk. A már lehűlt, hideg krémet habverővel kikeverjük, amíg be nem sűrűsödik. Alulra helyezzük a csokis piskótát, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mézes piskótát, rákenjük a krém másik felét, és a csokis piskóta másik felével lezárjuk.
A vajkrémmel vékonyan megkenjük a torta oldalát, hogy a fondant rá tudjon tapadni. A fondant-t kinyújtjuk és betakarjuk vele a tortát. A krémből kiveszünk kb. 3-4 evőkanálnyit, ezt zöldre festjük az ételfestékkel. A maradék krémet tetszőleges arányban tetszőleges színekre festjük. Egy virágkinyomóval virágformákat készítünk a habból a torta tetejére.
Megjegyzés
Ajánlom mindenkinek a tulipán kinyomócsövet, csodálatos dolgokra képes! Aki szeret tortákat sütni, próbálja ki! Hálás dolog.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.