A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük. Közben, amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg kemény habot kapunk. Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, hozzáadjuk először a mandulaaromát, majd az ecetet, és így keverjük még pár percig.
Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd néhány perc alatt simára keverjük. Majd hozzáadjuk a darált mogyorót, és fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb diónyi nagyságú halmokat rakunk a tésztából (mindenképpen távolabb rakjuk egymástól, mert sütés közben elterül és megnő a keksz).
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt világos színűre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.
Megjegyzés
A kihűlt keksz kívül kemény, ropogós, belül viszont finom omlós. Kekszes dobozban hosszabb ideig tárolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.