A szódabikarbónát és ecetet összekeverjük. Egy másik edényben kikeverjük a margarint, a mézet, a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódát, és elkeverjük. Lassú lángra tesszük és hozzáadjuk a tojást. Addig keverjük, amíg habos és enyhén barna lesz (vigyázzunk, mert hamar odaéghet). Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóport, majd hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, összekeverjük a liszttel (vigyázzunk, hogy ne legyen már forró a massza, mert a liszt megég). Az így kapott tésztát alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyforma és 1 kisebb cipóra osztjuk. Mindegyiket külön folpackba csomagoljuk, és meleg helyen pihennihagyjuk 1 órát.
A cipókat nyújtódeszkán kigyújtjuk kb. 35x20 cm-es nagyságúra. A kisebb cipót is kinyújtjuk (nem fontos a mérete, mert ez a szóráshoz kell majd). A légkeveréses sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és kb. 2 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez turmixgéppel elkeverjük a puha vajat és a karamellizált sűrített tejet, majd hozzákeverjük a konyakot és mogyorót. A krémmel megkenjük mind a 6 lapot, és egymás tetejére tesszük őket. Végül a kisebb lapot apróra morzsoljuk, és a sütemény tetejére szórjuk.
Megjegyzés
Nagyon szeretjük ezt a finom süteményt, merem állítani, hogy még talán finomabb, mint a bolti Marlenka. Egy nagy család bőven nassolhat belőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.