A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojásokat, habosra keverjük, majd beleöntjük a forró vizet. További 1-2 percig keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált mogyorót, majd fakanállal, óvatosan összeforgatjuk.
2 db kb. 20-22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenlően beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Amikor mindegyik tészta teljesen kihűlt, akkor kettévágjuk őket, hogy négy egyforma tortalapot kapjunk.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mascarponét, a vajat, majd simára keverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a Nutellát, és szintén elkeverjük.
Végül a tortalapokat rétegezve megkenjük a mogyorókrémmel, majd bevonjuk a tortát kívülről is. Ezután pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint színes szórócukorral az ünnephez illően díszíthetjük. A hozzávalókból 4 db 20 cm-es tortalap készül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.