A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsiben eloszlatott mogyorót a forró sütőbe toljuk, és 6-8 percig pirítjuk. Ezután tiszta konyharuhára öntjük, ledörzsöljük róla a felrepedt barna héjat, majd hűlni hagyjuk. Közben a sütőt visszakapcsoljuk 180 fokra, és egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A mogyorót 2 ek kivételével késes aprítógépben finomra őröljük. A vajat láboskában felolvasztjuk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, beledolgozzuk a mézet, és beleforgatjuk a darált mogyorót. A masszát evőkanállal egyenletesen a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük 15 percre.
A töltelékhez a túrót és a krémsajtot robotgép habverőjével simára keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat és a maradék cukrot, majd a keményítőt és a kissé lehűlt kávét. Végül a formába töltjük, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 30-35 percig. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és a formában hűlni hagyjuk egy éjszakát.
Másnap a tortát óvatosan kiszedjük a formából, és megszórjuk a durvára aprított maradék mogyoróval, valamint porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.