A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet elvegyítjük 1 csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott tészta kétharmadát egy 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk, majd elrendezzük a formában, rámorzsoljuk a megmaradt tésztát, és megszórjuk a 2 ek cukorral.
A morzsasütit 200 fokra előmelegített sütő alsó részében toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, hagyjuk a tepsiben kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.
NÉzd meg videón, milyen egyszerűen készül a morzsás szilvás sütemény
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.