Elkészítés: A durvára lereszelt marcipánt a puha vajjal, a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, az aromával és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Vajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45-50 percig sütjük.
5 dkg tortabevonót felaprítjuk. A tejszínből 2,5 dl-t kimérünk, felforraljuk, majd félrehúzzuk, és feloldjuk benne a felapríitott bevonót és a nugátkrémet. Szárazra törölt keverőtálba öntjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tortalapot keresztben háromfelé vágjuk. A magas karimába foglalt alsó lapot az áfonyadzsemmel megkenjük, rátesszük a második lapot.
Robotgép habverőjével az áthűlt, de még lágy tejszínes nugátkrémet felverjük, és a tortalapra kenjük.
A habfixálót 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A maradék tejszínből 2,5 dl-t kemény habbá verünk, közben beleszórjuk a cukros fixálót. Óvatosan a nugátkrémes rétegre simítjuk, majd ráhelyezzük a harmadik tortalapot. Kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.
A maradék bevonót felaprítjuk, forró vízfürdőben megolvasztjuk, és márvány vagy porcelánlapra simítva hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, forgácsokat faragunk belőle, majd visszatesszük a hűtőbe.
A maradék tejszínt is felverjük, és a tortát a karima eltávolítása után a habbal bevonjuk. Végül csokoládéforgácsokkal és tetszés szerinti
virágszirmokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.