A naspolya pite tésztájához a margarint, cukrot, sót és a liszt felét robotgéppel 10 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk a jeges vizet és a maradék lisztet további 5 percig dagasztva. Ezután a tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A krémhez a naspolyát meghámozzuk, kimagozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a naracshéjat, a narancslevet, a mézet és a tejszínt, és robotgéppel 2-3 percig lassan elkeverjük, a végén ízlés szerint fűszerezzük.
A tésztához kiválasztunk egy torta- vagy piteformát, és vajjal vékonyan kikenjük. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, esetleg kicsit lecsíphetünk belőle a díszítéshez.
A kinyújtott tésztát belehelyezzük a formába, belenyomkodjuk, villával alját megszúrkáljuk.
Száraz babot öntünk rá hogy semmiképp ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük belőle a babokat/mogyorót és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután beleöntjük a krémet, ha csippentettünk le tésztát, akkor feldíszítjük vele a pitét és visszatesszük sülni a sütőbe addig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Porcukorral és tört mogyoróval vagy szeletelt mandulával hintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.