Az egyik linzertésztát kicsomagolju, majd a piteformába helyezzük. A másik linzertésztát szintén kicsomagoljuk, majd felvágjuk keskeny csíkokra, amelyekkel majd berácsozzuk a pite tetejét. (Én kiszúróval levélformát is kiszúrtam, és felhasználtam díszítésnek.)
A tojást villával felverjük, majd ezzel lekenjük a tészta tetejét, mielőtt betennénk a sütőbe. A meggyet egy szűrőbe öntjük, alaposan lecsepegtetjük, majd összekeverjük egy evőkanál vaníliás pudingporral.
Egy tálba beletesszük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a maradék vaníliás pudingport, az őrölt fahéjat, majd hozzáreszeljük a citromhéjat, és összekeverjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, és a habtejszínt, majd fakanállal alaposan összekeverjük. (A habtejszínt NEM kell előtte felverni!!)
A piteformában lévő tésztára egyenletesen ráöntjük a diós keverék felét, ezután megszórjuk a meggyel, majd a aradék diós keverék következik, egyenletesen elosztva.
Az előzőleg felcsíkozott linzertésztával berácsozzuk a pite tetejét, majd a tésztát lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve, a piteformában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.Tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Az édes-fűszeres diós töltelék nagyon jól összeillik a kissé savanykás meggyel, így csakis ajánlani tudom.
Tipp: Amennyiben nem kivehető aljú a piteforma, akkor helyezzünk keresztbe az aljára két szélesebb csík sütőpapírt úgy, hogy túl lógjon a formán, majd azután tegyük bele a tésztát. A papír segítségével könnyen kitudjuk emelni majd a pitét a formából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.