Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, ha nem állna össze, hozzáadunk 1-2 ek hideg vizet. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, legalább 60 percre.
Miután a tésztát kinyújtottuk, kibélelünk vele egy 35 x 11 cm-es piteformát. Sütőpapírral leterítjük, szárazbabot vagy lencsét szórunk rá, és légkeveréssel,160 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük az alapport a tejjel, és habverővel krémes állagúra keverjük, majd a megsült, kihűlt tésztára simítjuk, és elrendezzük a tetején a megtisztított, megmosott, és igény esetén feldarabolt gyümölcsöket.
A zselatint elkeverjük a vízben, megvárjuk, amíg megduzzad. Mikróban folyós állagúra melegítjük, majd egy ecset segítségével lekenjük vele a gyümölcsök tetejét.
Megjegyzés
Olaszországban járva, nem egy helyen láttam gyümölcsös kis kosárkákat, fényes mázzal a tetejükön. Így én is elkészítettem de egy nagyobb formában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.