A tojások fehérjéből csipet sóval félkemény habot verünk, majd kanalanként hozzáverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a liszttel elkevert kakóport.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 percig sütjük. Tűpróba szükséges!
A kisült piskótát sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez tojások sárgáját a liszttel és tejjel simára keverjük, és vízgőz fölött sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni, miközben gyakran megkeverjük.
A vajat a porcukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sárgakrémet, és egy robotgéppel kihabosítjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A kihűlt piskótát háromba vágjuk és megtöltjük a krém kétharmadával, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát. Tetejét kakaóporral meghintjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.