A diós piskótához a tojássárgákat a cukorral kikeverjük, a lisztet és a sütőport beleszitáljuk, a ledarált vagy apróra vágott diót beletesszük a piskótaalapba, majd a tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és kivajazott, kilisztezett 21x33 centis tepsibe öntjük.
180 fokon előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A pudingot felfőzzük a cukorral és a tejjel, majd ezt is hagyjuk kihűlni, és közben néha-néha megkeverjük, hogy ne csomósodjon össze.
Amikor kihűlt, gépi keverővel hozzákeverjük a vajat (érdemes apróbb darabokra vágni, hogy jobban elkeveredjen).
A kihűlt piskótát kettévágjuk és a vajas krémet közékenjük.
A habtejszínt felverjük (én raktam bele egy kis csomag habfixálót, hogy tutira megálljon). A habot a piskótán szépen elegyengetjük.
A habos rétegre szorosan egymás mellé rakjuk, a kevéske tejben megforgatott kekszeket, hogy puha legyen majd szeletelésnél. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és a süti tetejére csorgatjuk.
Megjegyzés
Ez egy igazán édes és krémes sütemény. A végeredmény mind szemre és ízre is garantáltan nagyszerű és bármilyen alaklomra megfelelő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.