A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A vajat a csokival megolvasztjuk. A kemény habba először belekeverjük a tojások sárgáját, majd a vajas csokoládét, utána apránként a liszttel elkevert kakaóport is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180-190 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
A meggyes krémhez a meggyből és a cukorból lekvárt főzünk és belekeverjük a keményítőt. Hagyjuk kihűlni.
A vaníliapudingot megfőzzük a cukorral és tejjel. Amikor kihűlt, elkeverjük a vajjal és a gesztenyemasszával.
Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk. Megtöltjük a meggyes krémmel. Befedjük a másik lappal, majd jön rá a gesztenyés krém, és végül a kemény habbá vert tejszínhab. Csokireszelékkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
A meggyes-gesztenyés recept egy teljesen 100%-osan saját fejlesztés, amire nagyon büszke vagyok, mert hatalmas sikert aratott a család és a barátok körében is. Az elkészítése sem bonyolult, aki nem süt gyakran az is bátran nekiállhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.