Az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és kiszedjük a magházukat. A gerezdek külső részét bevagdossuk kb. 1 cm mélyen. Egy kis lábasban a cukrot megkaramellizáljuk. Ráhelyezzük az almagerezdeket, rálocsoljuk az almalikőrt és a vizet. Az almát kb. 5 percig pároljuk, majd kivesszük, és lecsöpögtetjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Belevegyítjük a kemény habbá vert fehérjét, majd a túrót. Megsózzuk, és beleöntjük az almalikőrt. Végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A massza felét kivajazott, liszttel megszórt, 24-26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, elosztjuk rajta az alma felét, és befedjük a többi masszával. Végül rátesszük a többi almát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kiszedjük a formából, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.