A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, majd a krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, és addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyúrófejes robotgéppel 2-es, majd 3-as fokozaton bekeverjük, amíg összeáll sima tésztává.
Belisztezett deszkán 2-3 mm-esre kinyújtjuk a tésztát, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök felének a tetejét egy másik, kisebb kiszúróval megnyomjuk, amitől a keksz szép mintássá válik.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk mindet, és előmelegített sütőben 160 fokon 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik.) Kihűtjük.
A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 tk krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és összenyomjuk, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Pár percre - amíg a krém megszilárdul - hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is.
Megjegyzés
Régóta szerettem volna már ezt a finomságot elkészíteni. Sikerült a megfelelő receptre rátalálnom. 30 darab kekszre számíthatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.